Koopt of huurt u een metaal detectiepoort bij ons dan zitten de installatie- en transportkosten hier standaard bij inbegrepen. Dit geldt alleen binnen Nederland ( inclusief de eilanden) en Belgie.  

Wij stellen de detectiepoort standaard af volgens de richtlijnen zoals opgegeven door de fabriek. Deze richtlijnen zijn internationaal goedgekeurd.

U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dan komen wij jaarlijks uw poort controleren op een correcte werking. Wilt u deze controle zelf uitvoeren, dan kunt u bij ons speciale test materialen bestellen.Aanvullende informatie voor het in gebruik nemen van detectiepoorten in een warehouse: 

Er bestaan geen exacte richtlijnen MBT privacy bij gebruik van een metaal detectiepoort. Alleen voor foliëren / visiteren. 
Wilt u uw personeel fouilleren, dan is dit verplicht hiervoor een reglement in het arbeidscontract op te nemen( of een aanvulling hierop te maken ) Dit reglement dient opgesteld te worden met de ondernemingsraad en ondertekend te worden door de directie van het bedrijf.
Ook dient er een bordje ( met reglement) te staan waarop wordt aangegeven dat men gecontroleerd wordt op het bezit van metalen voorwerpen. ( voor werknemers en voor bezoekers) Ook dient dit vermeld te worden op de bezoekerspassen.
Werkt u met inleen of externe krachten, dan dient u officieel de directie van deze partij op de hoogte te stellen van het reglement.
In de praktijk zal dit worden doorgegeven aan de accountmanager of intercedent van het uitzendbureau waar u mee werkt.
De wetgever is overigens onduidelijkheid of lopen door een detectiepoort onder "fouilleren"valt, maar voor de zekerheid adviseren wij u bovenstaande regels in acht te nemen. 

Het onderhoud van metaal detectiepoorten

Het regelmatig onderhouden van metaaldetectiepoorten is van groot belang om ervoor te zorgen dat ze effectief blijven functioneren en betrouwbare resultaten leveren. 

Hier zijn enkele redenen waarom het onderhoud van metaaldetectiepoorten belangrijk is:

Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid: Metaaldetectiepoorten moeten betrouwbaar en nauwkeurig zijn in het detecteren van metalen voorwerpen. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunnen eventuele technische problemen of storingen worden geïdentificeerd en verholpen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van de poorten en minimaliseert valse alarmen of het missen van potentieel gevaarlijke objecten.

Gevoeligheid en detectiebereik: Metaaldetectiepoorten kunnen verschillende gevoeligheidsniveaus hebben die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een evenement of locatie. Door regelmatig onderhoud kunnen de gevoeligheidsinstellingen van de poorten worden gecontroleerd en aangepast indien nodig. Dit helpt ervoor te zorgen dat de poorten in staat zijn om een breed scala aan metalen voorwerpen te detecteren, van grote wapens tot kleine objecten.

Software-updates en upgrades: Metaaldetectiepoorten worden vaak geleverd met software die kan worden bijgewerkt of geüpgraded om de prestaties en functionaliteit te verbeteren. Onderhoudsprocedures omvatten meestal het controleren en bijwerken van de software naar de nieuwste versie. Dit zorgt ervoor dat de poorten profiteren van eventuele verbeteringen, bugfixes of nieuwe functies die beschikbaar zijn gesteld door de fabrikant.

Kalibratie en aanpassing: Metaaldetectiepoorten moeten regelmatig worden gekalibreerd om ervoor te zorgen dat ze correct functioneren en geen valse alarmen veroorzaken. Kalibratie omvat het afstemmen van de gevoeligheid en de drempelwaarden van de poorten op de juiste niveaus. Dit helpt bij het minimaliseren van valse alarmen en zorgt voor een efficiëntere screening van bezoekers.

Lange levensduur: Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige behandeling kunnen metaaldetectiepoorten langer meegaan. Preventief onderhoud kan voortijdige slijtage voorkomen en de algehele duurzaamheid van de poorten vergroten. Dit helpt kosten te besparen door de levensduur van de poorten te verlengen en de noodzaak van frequente vervanging te verminderen.

Kortom, het onderhouden van metaaldetectiepoorten is van cruciaal belang om hun betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en prestaties te waarborgen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunnen problemen tijdig worden geïdentificeerd en verholpen, waardoor de veiligheid en beveiliging van evenementen en openbare ruimtes worden versterkt. U kunt bij Arena Metaaldetectors een onderhoudsabonnement afsluiten vanaf 300,- euro per jaar. Bij onze operational lease en verhuur detectiepoorten is het onderhoud inbegrepen. 
 
 
 
 
 
 
Arena Metaaldetectors gebruikt cookies op de site om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies