Bul-Original

Röntgenscanner huren

Wij verkopen en verhuren X-ray bagagescanners van het merk VMI security X-ray bagagescanners zijn ingenieuze apparaten die worden gebruikt op evenementen, luchthavens, treinstations en andere plaatsen waar beveiliging van cruciaal belang is. Deze scanners zijn essentieel voor het veilig screenen van bagage zonder dat het nodig is om elke tas handmatig te doorzoeken. Maar hoe werken deze scanners eigenlijk? Een stukje basis-techniek;

Laten we dus beginnen met de basis. X-stralen zijn een vorm van elektromagnetische straling, vergelijkbaar met licht, maar met een hogere energie. Deze stralen kunnen door de meeste materialen heen dringen, maar worden geabsorbeerd door dichte materialen zoals metaal en lood. Dit is wat x-ray scanners zo nuttig maakt bij het screenen van bagage. Wanneer je je koffer op de transportband van de scanner plaatst, wordt deze door een opening geleid waar een roterende röntgenbron zich bevindt. Deze bron zendt een smalle straal van x-stralen uit door je bagage heen. Terwijl de x-stralen door je bagage gaan, worden ze op verschillende manieren geabsorbeerd en verstrooid door de verschillende materialen in je tas.

Nu komt het interessante gedeelte. Aan de andere kant van je bagage staat een detector die de doorgelaten x-stralen meet. Deze detector vangt de stralen op en meet de hoeveelheid straling die het bereikt. Door te kijken naar hoeveel straling wordt doorgelaten en hoeveel wordt geabsorbeerd, kan de scanner een gedetailleerd beeld maken van de inhoud van je bagage.
De detector stuurt de ontvangen gegevens naar een computer, die een afbeelding genereert op basis van de stralingsinformatie. Deze afbeelding toont verschillende materialen in verschillende tinten, afhankelijk van hoeveel x-stralen ze hebben geabsorbeerd. Zo kunnen de beveiligingsmedewerkers zien of er verdachte voorwerpen in je bagage zitten, zoals wapens, explosieven of verboden voorwerpen.
Maar hoe herkennen de beveiligingsmedewerkers deze verdachte voorwerpen? Nou, dat is waar training en software een rol spelen. Beveiligingsmedewerkers worden getraind om de afbeeldingen van de scanner te analyseren en verdachte objecten te identificeren. Bovendien is de scanner uitgerust met geavanceerde software die automatisch verdachte voorwerpen kan markeren en de aandacht van de beveiligingsmedewerkers kan trekken.

Dus, samengevat, x-ray bagagescanners werken door het uitsturen van x-stralen door je bagage en het meten van hoeveel straling wordt geabsorbeerd. Op basis hiervan kan een gedetailleerd beeld van de inhoud van je bagage worden gemaakt, waardoor beveiligingsmedewerkers verdachte voorwerpen kunnen detecteren. Het is een krachtig hulpmiddel om de veiligheid te waarborgen zonder de doorstroming van mensen op evenementen, luchthavens en andere locaties te vertragen.

Bij evenementen heeft de inzet van een bagagescanner een tweede voordeel; niet alleen wapens worden gedetecteerd, maar ook zelf meegenomen drank en etenswaar indien dit niet is toegestaan. Dit kan een organisatie al snel tienduizenden euro's schelen!

De voordelen van een VMI bagagescanner zijn:

- Integratie met de Garrett metaaldetectiepoort*
- Integratie tussen Spectrum-apparatuur
- Software voor op afstand monitoren
- Software voor heranalyse van verdachte beelden
- Apparatuur goedgekeurd door ONVIF
- Videosurveillance systeem geïntegreerd met de apparatuur
- Linux-besturingssysteem
- Integratie van gegevens en afbeeldingen met Spectrum Bodyscan**
-Modern ontwerp met LED-indicatoren van hoge duurzaamheid
-Robuust en duurzaam bedieningspaneel
-Uitwisselbare onderdelen tussen alle apparatuur in de Spectrum-lijn, wat zorgt voor snelheid in onderhoud
-Real-time zelfdiagnosesysteem

*Geen enkel veiligheidssysteem is compleet zonder de mogelijkheid om samen te werken met andere apparaten. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze apparatuur naadloos integreert met de Garrett metaaldetectiepoorten, zodat uw beveiligingssysteem een allesomvattende bescherming biedt.
** De X-ray bodyscan van VMI is nog niet leverbaar in Nederland

U kunt bij Arena metaaldetectors zowel een bagagescanner aankopen als tijdelijk huren. Maakt u reeds gebruik van bagagescanners maar wilt u upgraden ? Wij ruilen graag uw oude apparatuur in.
 

Klik hier voor ons assortiment aan bagagescanners

 
 
 
 
 
Arena Metaaldetectors gebruikt cookies op de site om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.